Morwa biała Mielona, Sproszkowany Liść.
towar niedostępny
Opis
Dlaczego warto?
- Naturalne wsparcie prawidłowego poziomu cukru we krwi; zawiera przeciwutleniacze; Przyjemny, lekko słodki smak
- Przystępna forma; sproszkowane liście idealnie nadają się do zaparzania. Mikronizowane na urządzeniu UltraPlex Alpine (Niemcy) dzięki czemu wchłania się lepiej.
- Morwa zbierana jest na terenach wolnych od ciężkiego przemysłu, co przekłada się na wysoką jakość produktu oraz jego prozdrowotne właściwości.
- Morwa biała wykorzystywana jest w tradycyjnej fitoterapii jako naturalny środek wspomagający regulację stężenia cukru we krwi. Mechanizm działania polega na obniżeniu wchłaniania węglowodanów, dzięki czemu stabilizuje się poziom glukozy. Morwa biała od wieków stosowana jest środek wspomagający odchudzanie.
Morwa biała (Morus alba) jest niewysokim, sięgającym 15 m drzewem, rosnącym w szerokim zakresie geograficznym – od klimatu umiarkowanego do tropikalnego. Należy do rodziny morwowatych (Moraceae). Może dożywać 300 lat. Rodzaj obejmuje 24 gatunki i 100 odmian. Najpopularniejsze z nich to morwa biała, morwa czarna i morwa czerwona. Morwa biała jest znana od wieków ze swoich właściwości. Była i jest nadal wykorzystywana w wielu krajach azjatyckich. Została opisana w tradycyjnej fitoterapii chińskiej. Z Azji wywodzi też swój rodowód. Do Europy przywieziono ją w XI w. n. e. razem z jedwabnikami, dla których stanowiła pokarm. Dziś występuje także w Polsce, nawet dzikorosnąca. Surowiec stanowiły nie tylko jej liście, ale również owoce, korzenie i nasiona. Owoce wyglądem przypominające maliny, są niewielkimi niełupkami, bardzo słodkimi i smacznymi, o różnych barwach - od białych, różowo-czerwonych do czarnych. Mimo, że surowe owoce są jadalne, najwięcej wartości mają liście.
Kraj pochodzenia:Polska
Sposób przygotowania:
1 - łyżeczkę zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Spożywać po 15-20 minutach 1-2 razy dziennie.